Op 15 november 2007 werd de ZAMI AWARD uitgereikt. Het thema van deze award was ” VADERS & DOCHTERS”. Deze uitreiking was in samenwerking met het BlackMagicWomenfestival en werd uitgereikt in de Openbare Bibliotheek te Amsterdam.

De winnares is DIANA OOSTERBEEK-LATOZA, zij studeert cultureel maatschappelijke vorming aan de HU Amersfoort en werkt als sociaal cultureelwerker aan de positieverbetering van Filippijnse vrouwen bij stichting Bayanihan. Zij is door haar vader altijd geinspireerd om maatschappelijk bezig te zijn. Hij was mijn voorbeeld. Zelf was hij sociaal bewogen en heeft haar altijd gestimuleerd om voor haar overtuigingen te vechten. Bij hun thuis werd zelfstandigheid en emancipatie erg gewaardeerd. De Zami award werd uitgereikt door schrijfster Rebecca Walker.

De tweede prijs gaat naar NANCY JOUWE, programmadirecteur van Kosmopolis Utrecht. Als coordinator van Stichting Papoea Volken zet zij de onafhankelijkheidsstrijd van haar vader voort.

De derde prijs ging naar STICHTING VERDWAALDE GEZICHTEN van Yeter Akin en Seren Dalkiran, twee Nederlandse Turks-Koerdische meiden die eerwraak bespreekbaar maken via een voorlichtingsfilm voor het onderwijs.

info@zami.nl

View all posts

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *