Masterclass: Roots en vrouwelijk leiderschap

Afstammelingen van tot slaafgemaakten, gekolonialiseerden, homosexuelen en vrouwen hebben heel wat met elkaar gemeen. Zij allen hebben te maken met een maatschappij die hen in het hokje’ tweederangsburger’ probeert te stoppen.

Voorouders van de afro-en indische Nederlanders (Surinamers, Indonesiers en Antillianen) waren slachtoffers van slavernij. De transatlantische slavenhandel vormde het begin van een wereldwijd en nog steeds voortdurend systeem van racisme, discriminatie, uitbuiting en achterstelling, gebaseerd op huidskleur. Ookal werd de slavernij 151 jaar geleden afgeschaft, de waandenkbeelden, vooroordelen en stereotyperingen die deze periode van ontmenselijking mogelijk maakte, woekeren nog steeds voort. Wat ook nog altijd voortwoekert is het psychische gevolg van die periode, mental slavery, dat als een sluipend gif onbewust van generatie op generatie wordt doorgegeven aan de nakomelingen van de tot slaafgemaakten.

Er zijn stappen, die kunnen of moeten, worden genomen om een einde te maken aan mental slavery om onze geschiedenis te helen.

Na 350 jaar slavernij kreeg een groot deel van de wereld te maken met het vernietigende kolonialisme. De boodschap van de slavernij was: je kunt niets, de boodschap van het kolonialisme was: je kunt niets! En tot de dag van vandaag moeten leden van gekolonialiseerde volkeren strijd leveren om hun psyche van deze verminkende boodschap te helen.

Joan de Windt schreef het boek ‘ WEG met mental slavery. Bevrijd jezelf en je kinderen.’ Het boek bevat een stappenplan en een ceremonie ter bevrijding van jezelf.

In deze masterclass besteden we bijzondere aandacht aan de positie van vrouwen en vrouwelijk leiderschap. We gaan werken aan het opruimen van de blokkades die ons als afstammelingen van tot slaaf-gemaakten, of als leden van een gekolonialiseerd volk, in de weg staan bij het ontwikkelen van ons volledig potentieel. De focus zal ook liggen op het sterker worden door effectiever omgaan met alledaags seksisme/racisme en het ontspannen bereiken van je doelen.

Deze masterclass is bedoeld voor vrouwelijke afstammelingen uit Zuid-Amerika, Noord Amerika, Afrika en Indonesië. Vrouwen uit landen met een kolonisatie geschiedenis.

Wanneer: zondag 07 december 2014

Tijd: 14.30 uur – inloop met thee en koffie

Prijs: €37,50

https://www.eventbrite.nl/edit?eid=14412404891

Aanmelden: info@zami.nl

Locatie: VrouwEmpowermentCentrum aan de Bijlmerdreef 1301 te Amsterdam.

info@zami.nl

View all posts

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *