In het kader van het Black Magic Women Festival, waarvan de Zami Award onderdeel is, is dit jaar gekozen voor het thema Onthullingen.

Zami heeft het vertaald in Surprise Woman : Onthullingen over de rol van zmv-vrouwen in de geschiedenis, bekentenissen, voorspellingen, migratiegeschiedenis, inburgering, openbaringen. Via hun onthullingen doen zmv-vrouwen van zich spreken.

Eerste prijs: Aysel Disbudak oprichter Migranten Platform Gehandicapten in 2000. Baanbrekend, gepassioneerd, onstuitbaar en zonder structurele subsidie van de overheid zet zij zich in voor gehandicapten/chronisch zieken met een migrantenachtergrond. Onthullend is dat Aysel, 33 jaar, haar broertje met een verstandelijke handicap verzorgt en dat zij ervoor gevochten heeft dat hij de juiste hulp en zorg krijgt die bij hem past.

Tweede prijs: Wen-Jie Qin , filmmaakster, heeft documentaire gemaakt “Houden van Holland”. Een scala van kritische, eerlijke en authentieke onthullingen van Wen-Jie over hoogopgeleide migrantenvrouw in Nederland tijdens haar inburgeringsjaar. Bijzonder aan onthullingen: de schoonheid en kracht die erin steekt.

Derde prijs: Zahra Siad Naleie . ’Bespaar uw dochter de pijn van besnijdenis’, is een voorlichtingsbrochure geschreven door Zahra in haar strijd voor het uitbannen van meisjesbesnijdenis.

info@zami.nl

View all posts

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *